pagina 4

raam_rechts Het raam rechts vooraan in de kerk heeft 5 spitsbogen en stelt de prediking van Christus voor omgeven door een menigte. Daaronder hangt een wandkleed gemaakt uit oude paramenten n.l. van 2 kazuifels, een velum, een stola en het middenstuk, voorstellende een duif als symbool van de H. Geest, uit het bovenstuk van een baldakijn. Een aantal maanden hebben 6 parochianen aan deze wanddecoratie gewerkt o.l.v. de naaldkunstenares, Rie van der Wens-van Spanjen die ook het ontwerp maakte. Tijdens de vieringen is daar de plaats van de koren en een nieuw orgel. Het doopvont kreeg daar ook een plaats.
wandkleed Wandkleed
Klik op het wandkleed voor meer informatie over Riet v/d Wens-van Spanjen
orgel-_nieuw_2 Het nieuwe orgel is aangekocht in 2003 bij de Firma Pels en van Leeuwen in Den Bosch
maria_beeld Omhoogkijkend zien we rechts een Mariabeeld. Zij staat op een rond voetstuk, haar hoofd bedekt met een sluier die tot over haar armen valt. Beide handen houdt zij geopend voor haar lichaam. Op haar borst is een vlammend hart met rozen.
willibrord Links is het beeld van Willibrord, staande op een vierkant voetstuk. Hij houdt met beide handen een kruisstaf vast, is blootsvoets en gekleed in een lang gewaad

 

kbo-lr-home-100-x-25 kbo-lr-verder-100-x-25