pagina 5

maria-2 Het Maria altaar is van koper en brons. In het midden zien we Maria, gezeten op een troon. Op haar linkerknie het kindje Jezus met wereldbol en kruis. Maria is gekroond en heeft in haar rechterhand een scepter.Links is een gravure die de aankondiging van de engel Gabriel weergeeft met de tekst “Ecce ancilla Domini fiat mihi secundum verbum (zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiedde naar uw woord).
Rechts de bewening van Christus waarbij Johannes links knielt en eveneens Christus omvat met de tekst “Et tuam ipsius animam pertraansibit gladius” (een zwaard zal uw ziel doorboren) Deze gravures zijn omgeven door grote stenen cabochons (half rond geslepen edelstenen)
maria_altaar_l Maria altaar links
maria_altaar_r Maria altaar rechts
De gebrandschilderde ramen boven het Maria altaar stellen in het midden Jozef voor met de leliestaf staande op een banderol waarop staat” St.Joseph,” geheel links op een wolk een engel met een palmtak en de knielende Willibrordus.
 raam_maria-altaar  Rechts staande op een wolk een engel met Gregorius met de pausstaf. In het medaillon in de top is Maria afgebeeld met het Kind.
kbo-lr-home-100-x-25 kbo-lr-verder-100-x-25