Vastenactie 2018 Lumen Valley Togo

Lumen Valley Project

Net als vorig jaar steunen wij ook dit jaar weer het Lumen Valley project. De monniken van St. Jan leren werkloze jongeren in het noorden van Togo een vak.  Togo is een van de armste landen in Afrika.  In het noorden van het land heeft 75% van de jongeren geen werk. Als gevolg daarvan tieren criminaliteit, prostitutie en drankmisbruik welig. En steeds meer jongeren besluiten om de gevaarlijke tocht naar Europa via de Sahel, Libië en de Middellandse Zee te ondernemen. Als een Togolees werk heeft en het ziet ernaar uit dat de baan voor langere tijd is gegarandeerd, gaat hij of zij grond kopen of huren en daarop mais of yamswortel verbouwen. Hij/zij gaat trouwen en een huis bouwen en er ontstaat een toekomst. Werk is dus de sleutel!! De monniken leren de jongeren een vak en ze geven de jongeren daarna een zetje om dat vak ergens anders in het land te gaan uitoefenen. Zo kunnen de jongeren op eigen benen staan.

Het vastenactieproject voorziet in het opzetten van een werk/leerproject voor het houden van schapen en geiten en het opzetten van een imkerij. Daarvoor worden ook stallen gebouwd en een gebouwtje waar de honing wordt verwerkt.

Op zondag 28 januari zal Jouke Schat u uitgebreider vertellen over dit project tijdens het koffiedrinken na de mis in Kerkestein te Vleuten. De leden van de MOV hopen u daar te ontmoeten.

Mariëlla van Laere, namens de MOV

Wij vragen u uw bijdrage te doneren tijdens de vastenactie in de brievenbus achter in de kerk. U kunt uw bijdrage ook overmaken op het rekeningnummer van de parochie Licht van Christus NL73RABO 0367503417 onder vermelding van Vastenactie Lumen Valley.
Alvast bedankt, Mariëlla van Laere namens de MOV